Kopilot visel iz kabine na 9.700 metrih

Foto: EPA
Foto: EPA
O pilotu, ki je rešil neverjeten zaplet v zraku, govori ves letalski svet.
Oglej si celoten članek

Pilot letala Sichuan Airlines je moral prisilno pristati, potem ko je nenadoma v pilotski kabini počilo vetrobransko steklo. V incidentu sta bila poškodovana potnik in kopilot, ki ga je potegnilo s sedeža, pol njegovega telesa je dobesedno viselo skozi okno.

Letalo je letelo iz Chongqinga na Kitajskem v Tibet. Prisilno je pristalo v Chengduju. "Osebje je streglo zajtrk, ko se je letalo začelo močno tresti. Potnike je zajel preplah, odprle so se maske s kisikom. Letalo je začelo strmoglavljati. Vse skupaj je trajalo zelo kratek čas, nato se je umirilo," je lokalnim medijem povedal potnik omenjenega leta.

Pilot je moral opraviti prisilni pristanek, kar je bilo v razmerah, v kakšrnih je letel, izjemen podvig, se strinjajo njegovi piloti kolegi. Sam je povedal, da je na tej relaciji letel več kot stokrat in da česa takšnega še ni doživel. Kopliota je po njegovih besedah rešil varnostni pas.

Posnetki "To je to. Naj*** smo."

Tragedija Prvi posnetki strmoglavljenega letala s 65 potniki in šestimi člani posadke

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:45 16. Maj 2018.

    Verjetno imaš v mislih let 5390 letalske družbe British Airways (leto 1990). Iz kabine je visel pilot, da ga ni …

  • 11:56 16. Maj 2018.

    Že videno- nekaj podobnega, ko je kopilot dobesedno visel iz kabina, tehnik ga je pa za noge zadrževal.. preživel zaradi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.