Svet
8737 ogledov

Kopilot visel iz kabine na 9.700 metrih

Potniško letalo EPA
O pilotu, ki je rešil neverjeten zaplet v zraku, govori ves letalski svet.

Pilot letala Sichuan Airlines je moral prisilno pristati, potem ko je nenadoma v pilotski kabini počilo vetrobransko steklo. V incidentu sta bila poškodovana potnik in kopilot, ki ga je potegnilo s sedeža, pol njegovega telesa je dobesedno viselo skozi okno.

Letalo je letelo iz Chongqinga na Kitajskem v Tibet. Prisilno je pristalo v Chengduju. "Osebje je streglo zajtrk, ko se je letalo začelo močno tresti. Potnike je zajel preplah, odprle so se maske s kisikom. Letalo je začelo strmoglavljati. Vse skupaj je trajalo zelo kratek čas, nato se je umirilo," je lokalnim medijem povedal potnik omenjenega leta.

Pilot je moral opraviti prisilni pristanek, kar je bilo v razmerah, v kakšrnih je letel, izjemen podvig, se strinjajo njegovi piloti kolegi. Sam je povedal, da je na tej relaciji letel več kot stokrat in da česa takšnega še ni doživel. Kopliota je po njegovih besedah rešil varnostni pas.

Incidenti, ko na letalu poči steklo v pilotski kabini zaradi ptice ali udara strele so pogosti, redko pa se zgodi, da se steklo popolnoma razbije in da v kabini zazija luknja.

Letalska nesreča v Rusiji Posnetki Svet "To je to. Naj*** smo." Letalska nesreča v Rusiji Tragedija Svet Prvi posnetki strmoglavljenega letala s 65 potniki in šestimi člani posadke

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • abfall 14:45 16.maj 2018.

    Verjetno imaš v mislih let 5390 letalske družbe British Airways (leto 1990). Iz kabine je visel pilot, da ga ni izsesalo iz kabine so ga držali za noge medtem, ko je kopilot pristal z letalom. Vzrok, da je popustilo steklo ...prikaži več je bil v prekratkih vijakih, ki so jih uporabili pri menjavi vetrobranskega stekla prejšnji dan. Pilot je preživel, čeprav so vsi v pilotski kabini mislili da je mrtev. Držali so tudi zato, ker so se bali, da bo priletel v levi motor in ga uničil.

  • kapibara1 11:56 16.maj 2018.

    Že videno- nekaj podobnega, ko je kopilot dobesedno visel iz kabina, tehnik ga je pa za noge zadrževal.. preživel zaradi "podhladitve"- znižane temperature..