Svet
10623 ogledov

O tej pilotki danes govori ves letalski svet

Air India Wikimedia
Rešila je številna življenja.

Pogumna pilotka je pred dnevi s hitro in prisebno reakcijo preprečila gotovo hudo letalsko nesrečo nad Mumbajem v Indiji. Anupama Kohli, pilotka letalske družbe Air India, je upravljala z letalom Airbus A319, ki je z Mumbaja letelo v Bhopal. Na krovu je bilo 109 potnikov.

Pilotka je med letom opazila, da se ji nevarno bliža drugo letalo, Airbus A320, ki je letelo iz Delhija. Na krovu tega letala je bilo 152 potnikov. V nekem trenutku se je spustil le na 30 metrov višinske razlike nad letalom, ki ga je upravljala omenjena pilotka.

Žrtvi strmoglavljenja ruskega letala Tragično Svet Najmlajša žrtev strmoglavljenja

Kot so prepričani letalski strokovnjaki, je do nesreče manjkalo le nekaj sekund, preprečila jo je prisebnost omenjene pilotke. Kot piše Times of India je ženska z gotovostjo rešila 261 potnikov.

Kot so kasneje ugotovili preiskovalci, je prišlo do napake v komunikaciji med pilotom drugega letala in kontrolorjev, prav tako je med letom pilot odšel na WC, s kopilotko pa je v kokpitu ostala stevaredesa.

Do incidenta je prišlo 7. februarja.

Andi letalo Zadnje besede Svet "Mama, rad te imam. Padamo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.