Korona ustavila Corono

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tudi Corono morali nehati proizvajati.
Oglej si celoten članek

Znano mehiško pivo Corona, o katerem od izbruha novega koronavirusa po internetu krožijo številne šale, bodo začasno nehali proizvajati. Kot je sporočila družba Grupo Modelo, ki omenjeno pivo proizvaja, bodo delo v proizvodnji ustavili v skladu z navodili mehiških oblasti, ki delo dovoljuje le v najnujnejših obratih. Ukrep velja do 20. aprila, poroča STA.

Foto: Profimedia Pivo

"Proizvodnjo v naših obratih trenutno znižujemo na minimum, popolnoma pa jo bomo ustavili prihodnjih dneh," so napovedali v mehiški Grupo Modelo. Da bi vendarle ohranili proizvodnjo, so izrazili pripravljenost poslovanja z majhnim številom zaposlenih, večina pa bi jih ostala v karanteni. Predlog morajo odobriti tamkajšnje oblasti.

Tudi Heineken, ki obvladuje znamki piv Tecate in Dos Equis, bo v Mehiki proizvodnjo začasno prekinil.

O pivu Corona sicer vse od izbruha novega koronavirusa krožijo številne šale, na spletu pa so se pojavile tudi nepreverjene informacije, da je prodaja v ZDA zaradi virusa padla za 40 odstotkov. To so zanikali v podjetju Constellation Brands, ki obvladuje znamko Corona. Kot so zagotovili, prodaja ostaja stabilna.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:05 5. April 2020.

    Mularija v Žurnalu pojma nima , da je najboljši in najdražji štedilnik v SFRJ bil Iskra Corona ! To je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.