Svet
915 ogledov

Korona ustavila Corono

Koronavirus maska Profimedia
Tudi Corono morali nehati proizvajati.

Znano mehiško pivo Corona, o katerem od izbruha novega koronavirusa po internetu krožijo številne šale, bodo začasno nehali proizvajati. Kot je sporočila družba Grupo Modelo, ki omenjeno pivo proizvaja, bodo delo v proizvodnji ustavili v skladu z navodili mehiških oblasti, ki delo dovoljuje le v najnujnejših obratih. Ukrep velja do 20. aprila, poroča STA.

Pivo | Avtor: Profimedia Profimedia

"Proizvodnjo v naših obratih trenutno znižujemo na minimum, popolnoma pa jo bomo ustavili prihodnjih dneh," so napovedali v mehiški Grupo Modelo. Da bi vendarle ohranili proizvodnjo, so izrazili pripravljenost poslovanja z majhnim številom zaposlenih, večina pa bi jih ostala v karanteni. Predlog morajo odobriti tamkajšnje oblasti.

Tudi Heineken, ki obvladuje znamki piv Tecate in Dos Equis, bo v Mehiki proizvodnjo začasno prekinil.

O pivu Corona sicer vse od izbruha novega koronavirusa krožijo številne šale, na spletu pa so se pojavile tudi nepreverjene informacije, da je prodaja v ZDA zaradi virusa padla za 40 odstotkov. To so zanikali v podjetju Constellation Brands, ki obvladuje znamko Corona. Kot so zagotovili, prodaja ostaja stabilna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:05 05.april 2020.

    Mularija v Žurnalu pojma nima , da je najboljši in najdražji štedilnik v SFRJ bil Iskra Corona ! To je tisti model , ki je komplet iz rostfraja ! https://www.bolha.com/kombinirani-stedilniki/stedilnik-iskra-corona-oglas-2627063