Koronavirus mutiral: Na Danskem odredili zakol vseh minkov v državi

Foto: Epa
Foto: Epa
Večino primerov so sicer ugotovili na severu regije Jutland, a so odredili zakol vseh živali.
Oglej si celoten članek

Nova mutacija se je prenesla na ljudi

Vlada Danske, največje proizvajalke krzna minka na svetu, je danes sporočila, da so odredili zakol vseh minkov v državi, potem ko so na farmah teh živali ugotovili mutacijo novega koronavirusa, ki se je prenesla na ljudi.

Premierka Mette Frederiksen je odločitev na novinarski konferenci pojasnila s tem, da bi mutacija novega koronavirusa lahko ogrozila učinkovitost bodočega cepiva proti covidu-19, tako da ne bi učinkoval tako, kot bi moral.

Načelnik danske policije Thorkild Fogde je dejal, da bodo zakol začeli čimprej, opozoril pa, da gre za zahtevno nalogo, saj je od 15 do 17 milijonov minkov, ki jih gojijo zaradi dragocenega krzna, v 1080 farmah.

Foto: Epa Danska; zakol minkov Mutacija oslabi sposobnost proizvajanja protiteles

Novi koronavirus so zabeležili na 207 farmah, tudi nekaj primerov mutacij virusa, za katere je bilo potrjeno, da se je prenesel na človeka.

Zdravstvene oblasti so tudi ugotovile, da mutacija virusa oslabi sposobnost proizvajanja protiteles. Študije so pokazale, da bi mutacija lahko vplivala na sedanje kandidate za cepivo proti covidu-19, je dodal minister za zdravje Magnus Heunicke. Poudaril je, da pomeni mutacija virusa grožnjo za razvoj cepiva, zato je pomembno, da ukrepajo na državni ravni.

Večino primerov so sicer ugotovili na severu regije Jutland, a so odredili zakol vseh živali.

Slovenija "Danes zjutraj že nisem vedel, kaj zajtrkujem, vonja ni, boli me vse"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 10:54 7. November 2020.

    Kune so mesojede živali . Vzgojiti in hraniti moraš samo prvo skupino , ko odrastejo in jih zakoljejo , lahko …

  • 07:13 5. November 2020.

    Dalo bi se razpravljati o cavidu skrita korupcija in polno skritih testiranj, prav zanima me kaj bo naredila vlada ko …

  • mph
    20:47 4. November 2020.

    Eno je živali za prehrano ob upoštevanju vseh etičnih pravil .... ampak ni mi pa bolj gnusnega kot klat živali, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.