Svet
10720 ogledov

Koronavirus mutiral: Na Danskem odredili zakol vseh minkov v državi

Danska; zakol minkov Epa
Večino primerov so sicer ugotovili na severu regije Jutland, a so odredili zakol vseh živali.

Nova mutacija se je prenesla na ljudi

Vlada Danske, največje proizvajalke krzna minka na svetu, je danes sporočila, da so odredili zakol vseh minkov v državi, potem ko so na farmah teh živali ugotovili mutacijo novega koronavirusa, ki se je prenesla na ljudi.

Premierka Mette Frederiksen je odločitev na novinarski konferenci pojasnila s tem, da bi mutacija novega koronavirusa lahko ogrozila učinkovitost bodočega cepiva proti covidu-19, tako da ne bi učinkoval tako, kot bi moral.

Načelnik danske policije Thorkild Fogde je dejal, da bodo zakol začeli čimprej, opozoril pa, da gre za zahtevno nalogo, saj je od 15 do 17 milijonov minkov, ki jih gojijo zaradi dragocenega krzna, v 1080 farmah.

Danska; zakol minkov | Avtor: Epa Epa
Mutacija oslabi sposobnost proizvajanja protiteles

Novi koronavirus so zabeležili na 207 farmah, tudi nekaj primerov mutacij virusa, za katere je bilo potrjeno, da se je prenesel na človeka.

Zdravstvene oblasti so tudi ugotovile, da mutacija virusa oslabi sposobnost proizvajanja protiteles. Študije so pokazale, da bi mutacija lahko vplivala na sedanje kandidate za cepivo proti covidu-19, je dodal minister za zdravje Magnus Heunicke. Poudaril je, da pomeni mutacija virusa grožnjo za razvoj cepiva, zato je pomembno, da ukrepajo na državni ravni.

Večino primerov so sicer ugotovili na severu regije Jutland, a so odredili zakol vseh živali.

Robert Carotta Slovenija "Danes zjutraj že nisem vedel, kaj zajtrkujem, vonja ni, boli me vse"

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 4
  • Žurnalček 10:54 07.november 2020.

    Kune so mesojede živali . Vzgojiti in hraniti moraš samo prvo skupino , ko odrastejo in jih zakoljejo , lahko njihovo meso je druga skupina . Perpetum mobile v proizvodnji , zato jih imajo tudi toliko ! Pri vsaki klavnici ...prikaži več v SLO bi lahko naredili tako farmico , ker lahko za začetek in zmanjšanje začetnih vlaganj jedo tudi klavniške odpadke , kakor tudi kadavre ostalih živali !

  • Albatroz 07:13 05.november 2020.

    Dalo bi se razpravljati o cavidu skrita korupcija in polno skritih testiranj, prav zanima me kaj bo naredila vlada ko se bo enemu odpelalo. Hitro se bo vse razvedelo marsikomu se ne sanja zakaj se na silo urejajo prostori v ukc lj

  • mph 20:47 04.november 2020.

    Eno je živali za prehrano ob upoštevanju vseh etičnih pravil .... ampak ni mi pa bolj gnusnega kot klat živali, da se bo lahko neka kura kitila z dragocenim krznom pred drugimi kurami.