Kosorjeva s koalicijo o Sanaderju

Foto: Žurnal24 sanader_191208_bobo
Jadranka Kosor danes s koalicijskimi partnerji o najnovejših dogodkih v HDZ, zlasti seveda o Sanaderjevem izgonu iz strankarskih vrst.
Oglej si celoten članek

Sestanek s koalicijskimi partnerji bi moral biti že včeraj popoldne, vendar so ga zaradi maratonskega sestanka predsedstva stranke HDZ prestavili na danes.

Kot je znano, so na maratonskem sestanku s 16 glasovi za, tremi proti in dvema vzdržanima častnega predsednika Iva Sanaderja iz stranke izbrisali.

Sanader naj bi po mnenju predsedstva stranke z nedeljsko novinarsko konferenco, na kateri je najavil svojo vrnitev v aktivno politiko, stranki naredil nepopravljivo škodo in med njene člane vnesel veliko vznemirjenost.

Sanader lahko sicer do 15. januarja aktivira svoj poslanski mandat. Ob tem se v hrvaških medijih pojavljajo ugibanja, ali se želi nekdanji premier na ta način zaščititi z imuniteto oziroma ali želi s svojim vnovičnim aktivnejšim sodelovanjem v politiki zavarovati nekdanje člane svoje vlade, ki jim v več primerih očitajo korupcijo in druge nezakonitosti.

Vendarle predčasne volitve?
Favorit za zmago na hrvaških predsedniških volitvah Ivo Josipović je že v nekaj nastopih dal vedeti, da Kosorjeva uživa njegovo podporo, vendar da je v primeru uspešnega Sanaderjevega puča v stranki pripravljen tudi na razpis predčasnih volitev.

"Če bo Sanader okrog sebe zbral dovoljšnje število predstavnikov sabora, ki bi tako zamajali HDZ-jevo legitimnost, bi bila ena prvih potez na predsedniškem mestu razpis predčasnih volitev,“ je napovedal Josipović.

V primeru, da bi vlada izgubila legitimnost, je razpis predčasnih volitev tudi edina logična rešitev. Koliko je to realno, pa je v tem trenutku še težko napovedati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.