Kosovski džihadisti načrtovali napad v Benetkah

Foto: EPA
Foto: EPA
Velika akcija italijanske policije. Priprli so tri kosovske državljane, domnevno pripadnike džihadistične organizacije, ki naj bi načrtovali napad v Benetkah, še enega mladoletnika pa so pridržali.
Oglej si celoten članek

Akcija italijanske policije je potekala najmanj na dvanajstih lokacijah, od tega je deset preiskav potekalo v strogem centru Benetk, ena v Trevisu in ena v Mestrah.

V nočni akciji so bili po pojasnilih policije aretirani trije odrasli, mladoletnik pa je bil priprt. Vsi odrasli prihajajo s Kosova in imajo veljavna dovoljenja za bivanje v Italiji. Dva naj bi kot natakarja delala v Benetkah.

Foto: Žurnal24 Ponte di Rialto, Benetke, Italija

Osumljeni naj bi se radikalizirali tudi s pomočjo video posnetkov skrajne sunitske milice Islamske države in načrtovali teroristični napad. S pomočjo prisluhov so italijanske oblasti ugotovile, da so načrtovali tudi napad na znano turistično točko - most Rialto v Benetkah.

"Z vsemi neverniki v Benetkah, postaviš bombo pod Rialto in greš naravnost v nebesa," je v pogovoru z drugim sodelavcem izjavil eden od domnevnih načrtovalcev napada, je na novinarski konferenci po poročanju agencije Ansa danes razkril beneški tožilec Adelchi d'Ippolito.

Oblasti so ugotovile tudi, da so domnevni teroristi doma skušali izdelati tudi eksploziv, ki bi ga uporabili za napad, a niso imeli potrebnih sestavin za izdelavo bombe.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 20:15 30. Marec 2017.

    Šiptarci se v Sloveniji množijo in naseljujejo,kot zajci.Kje pa je garancija,da ni med njimi tut nekaj takih z opranimi glavami,saj …

  • 19:20 30. Marec 2017.

    Hja mal zajeban , kajti eksplozija ti odnese tiča in kaj ti bo potem 40 devic ? Gonte kretene nazaj …

  • 19:15 30. Marec 2017.

    Prekleta golazen muslička in šiptarska. za take je samo hitro sojenje... in destinacija brez povratka.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.