Svet
126 ogledov

Kosovski džihadisti načrtovali napad v Benetkah

Italijanska policija EPA
Velika akcija italijanske policije. Priprli so tri kosovske državljane, domnevno pripadnike džihadistične organizacije, ki naj bi načrtovali napad v Benetkah, še enega mladoletnika pa so pridržali.

Akcija italijanske policije je potekala najmanj na dvanajstih lokacijah, od tega je deset preiskav potekalo v strogem centru Benetk, ena v Trevisu in ena v Mestrah.

V nočni akciji so bili po pojasnilih policije aretirani trije odrasli, mladoletnik pa je bil priprt. Vsi odrasli prihajajo s Kosova in imajo veljavna dovoljenja za bivanje v Italiji. Dva naj bi kot natakarja delala v Benetkah.

Ponte di Rialto, Benetke, Italija | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Osumljeni naj bi se radikalizirali tudi s pomočjo video posnetkov skrajne sunitske milice Islamske države in načrtovali teroristični napad. S pomočjo prisluhov so italijanske oblasti ugotovile, da so načrtovali tudi napad na znano turistično točko - most Rialto v Benetkah.

"Z vsemi neverniki v Benetkah, postaviš bombo pod Rialto in greš naravnost v nebesa," je v pogovoru z drugim sodelavcem izjavil eden od domnevnih načrtovalcev napada, je na novinarski konferenci po poročanju agencije Ansa danes razkril beneški tožilec Adelchi d'Ippolito.

Oblasti so ugotovile tudi, da so domnevni teroristi doma skušali izdelati tudi eksploziv, ki bi ga uporabili za napad, a niso imeli potrebnih sestavin za izdelavo bombe.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 20:15 30.marec 2017.

    Šiptarci se v Sloveniji množijo in naseljujejo,kot zajci.Kje pa je garancija,da ni med njimi tut nekaj takih z opranimi glavami,saj možganov itak nimajo?

  • Žurnalček 19:20 30.marec 2017.

    Hja mal zajeban , kajti eksplozija ti odnese tiča in kaj ti bo potem 40 devic ? Gonte kretene nazaj v njihove domicile !

  • maresem 19:15 30.marec 2017.

    Prekleta golazen muslička in šiptarska. za take je samo hitro sojenje... in destinacija brez povratka.