Umrl kralj ameriških pogovornih šovov

Foto: Epa
Foto: Epa
Larry King mrtev. Legenda ameriških pogovornih oddaj je umrl star 87. let. Okužil se je s koronavirusom.
Oglej si celoten članek

Legenda ameriškega pogovornega šova Larry King je umrl v starosti 87 let. Danes zjutraj je umrl v medicinskem centru Cedars-Sinai v Los Angelesu.

Prehod Kralj intervjuja pluje v komedijo

Vzrok smrti ni bil naveden, vendar je CNN v začetku tega meseca poročal, da se je King boril s koronavirusom in se skliceval na vire blizu njegove družine. 

Žalostno novico je na na spletu objavilo njegovo podjetje Ora TV. V njej je pisalo: "Ora Media z globoko žalostjo naznanja žalostno smrt našega soustanovitelja, gostitelja in prijatelja Larryja Kinga."

Foto: Epa Larry King

Larry King Je to trenutek, ko je Larry King izvedel za šokantno vest?

Že večkrat na robu smrti

Larry King je na različnih platformah radia, televizije in digitalnih medijev kraljeval 63 let. Objavil je na tisoče intervjujev, dobil je številne nagrade in priznanja, ki pričajo o njegovem edinstvenem in trajnem talentu. King se je rodil leta 1933 v New Yorku in svojo kariero v novinarstvu začel kot lokalni poročevalec na Floridi. Nacionalno slavo je dosegel z uvedbo šova Larry King leta 1978, nato pa se je preselil na CNN, kjer je več kot 25 let vodil oddajo Larry King Live.

V šestih desetletjih kariere je King intervjuval neverjetno število znanih osebnosti, političnih voditeljev in javnih osebnosti, vključno z vsemi ameriškimi predsedniki od Richarda Nixona do Donalda Trumpa. 

King je preživel hud srčni napad leta 1987. Leta 2017 je razkril, da je bil zdravljen zaradi pljučnega raka, dve leti kasneje je opravil angioplastiko in doživel možgansko kap. 
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:58 23. Januar 2021.

    Udarna vest, da kar peče.

  • 15:01 23. Januar 2021.

    R.I.P.

  • 14:50 23. Januar 2021.

    Počivaj v miru.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.