Krivo nizkofrekvenčno elektromagnetno valovanje

Foto: EPA
Foto: EPA
Strelec, ki je v vojaškem oporišču ubil 12 ljudi, je imel duševne motnje. Verjel je namreč, da je izpostavljen napadom nizkofrekvenčnega elektromagnetnega valovanja.
Oglej si celoten članek

Ameriška zvezna policija FBI je v sredo sporočila, da je 34-letni Aaron Alexis, ki je 16. septembra v kompleksu Navy Yard v Washingtonu pobil 12 ljudi, verjel, da je izpostavljen napadom nizkofrekvenčnega elektromagnetnega valovanja. Odločil se je za pokol, ki ga ni nameraval preživeti.

Nekdanji mornariški rezervist, ki je za mornarico delal pogodbeno kot računalniški tehnik, se je že dlje ubadal z duševnimi motnjami, česar pa ni nihče opazil ali vzel dovolj resno.

"Dovolj imam!"

Preiskava je na njegovem računalniku odkrila zapis o omenjenem valovanju, v katerem Alexis pravi, da je temu izpostavljen že tri mesece in da mu je dovolj.

Usodnega dne se je pripeljal v kompleks Navy Yard, kamor je imel kot pogodbenik dostop. Puško je imel v nahrbtniku in jo je pozneje sestavil v stranišču ter se odpravil pobijat.

FBI je objavil tudi nekaj posnetkov napada, ki se je končal, ko so policisti Alexisa ubili. FBI je prepričan, da je Alexis šel v dejanje z zavedanjem, da ga ne bo preživel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.