Svet
19 ogledov

Krivo nizkofrekvenčno elektromagnetno valovanje

Aaron Alexis EPA
Strelec, ki je v vojaškem oporišču ubil 12 ljudi, je imel duševne motnje. Verjel je namreč, da je izpostavljen napadom nizkofrekvenčnega elektromagnetnega valovanja.

Ameriška zvezna policija FBI je v sredo sporočila, da je 34-letni Aaron Alexis, ki je 16. septembra v kompleksu Navy Yard v Washingtonu pobil 12 ljudi, verjel, da je izpostavljen napadom nizkofrekvenčnega elektromagnetnega valovanja. Odločil se je za pokol, ki ga ni nameraval preživeti.

Nekdanji mornariški rezervist, ki je za mornarico delal pogodbeno kot računalniški tehnik, se je že dlje ubadal z duševnimi motnjami, česar pa ni nihče opazil ali vzel dovolj resno.

"Dovolj imam!"

Preiskava je na njegovem računalniku odkrila zapis o omenjenem valovanju, v katerem Alexis pravi, da je temu izpostavljen že tri mesece in da mu je dovolj.

Usodnega dne se je pripeljal v kompleks Navy Yard, kamor je imel kot pogodbenik dostop. Puško je imel v nahrbtniku in jo je pozneje sestavil v stranišču ter se odpravil pobijat.

FBI je objavil tudi nekaj posnetkov napada, ki se je končal, ko so policisti Alexisa ubili. FBI je prepričan, da je Alexis šel v dejanje z zavedanjem, da ga ne bo preživel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.