Križnar snubi Angie

Foto: Tomo Križnar
Foto: Tomo Križnar
Sudan. Križnarjev film Oči in ušesa bogov danes v Evropskem parlamentu, v petek pa v našem.
Oglej si celoten članek

Dokumentarec. Film Maje Weiss in Toma Križnarja Oči in ušesa bogov – videonadzor Sudana bodo danes zavrteli v Evropskem parlamentu, v petek pa še v državnem zboru, je včeraj povedal Tomo Križnar.

Eni s tal, drugi z neba

Križnarjeva skupina sodeluje pri nadzoru Sudana tudi z igralcem Georgeem Clooneyjem, ki je bil pred nekaj dnevi aretiran v protestih pred sudanskim veleposlaništvom v Washingtonu, nam je včeraj potrdil Križnar.

“Mi nadziramo Sudan na tleh prek posnetkov naših prostovoljcev, Clooneyjevi pa ga nadzirajo iz zraka prek satelitov,” je še dejal.

Clooney nadzira in analizira premike sudanske vojske prek svoje bostonske ustanove Satellite Sentinel Project.

“S Clooneyjem sodelujemo prek našega aktivista Ryana Boyetta,” je razložil Križnar in dodal, da je Boyett februarja zapustil Nubske gore.

Pomoč Modremu Nilu

Križnarjevi aktivisti zdaj iščejo pomoč predvsem za prebivalce jugovzhodne sudanske pokrajine Modri Nil:

“Zbrali smo že dovolj donacij, da lahko krenemo tja. V Modri Nil bomo odnesli kamere in drugo opremo.

Poziv k pomoči je Križnarjeva skupina poslala tudi prek znanih evropskih časnikov oziroma revij, kot sta britanski Guardian in nemški Spiegel, vendar je Križnar nad odzivnostjo evropskih ustanov razočaran.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • dd
    11:23 27. Marec 2012.

    Križnar je navaden slepar in prevarant. <br />Leto nazaj nas je prepričal, da smo zbirali denar za mini kamere, za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.