Svet
19 ogledov

Križnar snubi Angie

Križnar Sudan film Tomo Križnar
Sudan. Križnarjev film Oči in ušesa bogov danes v Evropskem parlamentu, v petek pa v našem.

Dokumentarec. Film Maje Weiss in Toma Križnarja Oči in ušesa bogov – videonadzor Sudana bodo danes zavrteli v Evropskem parlamentu, v petek pa še v državnem zboru, je včeraj povedal Tomo Križnar.

Eni s tal, drugi z neba

Križnarjeva skupina sodeluje pri nadzoru Sudana tudi z igralcem Georgeem Clooneyjem, ki je bil pred nekaj dnevi aretiran v protestih pred sudanskim veleposlaništvom v Washingtonu, nam je včeraj potrdil Križnar.

“Mi nadziramo Sudan na tleh prek posnetkov naših prostovoljcev, Clooneyjevi pa ga nadzirajo iz zraka prek satelitov,” je še dejal.

Clooney nadzira in analizira premike sudanske vojske prek svoje bostonske ustanove Satellite Sentinel Project.

“S Clooneyjem sodelujemo prek našega aktivista Ryana Boyetta,” je razložil Križnar in dodal, da je Boyett februarja zapustil Nubske gore.

Pomoč Modremu Nilu

Križnarjevi aktivisti zdaj iščejo pomoč predvsem za prebivalce jugovzhodne sudanske pokrajine Modri Nil:

“Zbrali smo že dovolj donacij, da lahko krenemo tja. V Modri Nil bomo odnesli kamere in drugo opremo.

Poziv k pomoči je Križnarjeva skupina poslala tudi prek znanih evropskih časnikov oziroma revij, kot sta britanski Guardian in nemški Spiegel, vendar je Križnar nad odzivnostjo evropskih ustanov razočaran.

Komentarjev 1
  • dd 11:23 27.marec 2012.

    Križnar je navaden slepar in prevarant. Leto nazaj nas je prepričal, da smo zbirali denar za mini kamere, za posiljene ženske, katere bi posiljevalca posnele in bi bil ta obsojen. Sedaj pa ti iz teh kamer in donacij naredi ...prikaži več film, pa še izsiljeuje, da bi moral biti slaven. Goljufija za prijavit. Zdaj se vidi kam gre denar za reveže in uboge.