Krsta zaradi iznakaženosti zaprta

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Truplo poljskega predsednika Lecha Kaczynskega v kapelici predsedniške palače. Jutri krsta dostopna tudi državljanom. Krsta je pokrita zaradi iznakaženega obraza.
Oglej si celoten članek

Kot neuradno piše poljski Fakt, je obraz pokojnega predsednika Lecha Kaczynskega tako poškodovan, da je krsta z njegovimi posmrtnimi ostanki zaprta. Obdukcija je sicer pokazala, da so njegovo smrt neposredno povzročile notranje poškodbe po udarcu letala ob tla.

Za zdaj so v Varšavo prepeljali le predsednikove posmrtne ostanke, medtem ko so trupla ostalih potnikov prepeljali v Moskvo, kjer naj bi jih identificirali. Fakt pri tem dodaja, da je telo nekdanje poljske prve dame tako iznakaženo, da bo za identifikacijo potrebna DNK-analiza, za katero pa je v normalnih okoliščinah potrebnih vsaj šest tednov.

Predsedniški par bo pokopan skupaj
Čeprav se je namigovalo, da bo nekdanji poljski predsednik pokopan še v tem tednu, je želja ostale družine, da je pokopan skupaj s svojo soprogo. Glede na to, da njeno truplo še ni identificirano, je datum pogreba še vedno neznan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.