Svet
20 ogledov

Krsta zaradi iznakaženosti zaprta

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Truplo poljskega predsednika Lecha Kaczynskega v kapelici predsedniške palače. Jutri krsta dostopna tudi državljanom. Krsta je pokrita zaradi iznakaženega obraza.

Kot neuradno piše poljski Fakt, je obraz pokojnega predsednika Lecha Kaczynskega tako poškodovan, da je krsta z njegovimi posmrtnimi ostanki zaprta. Obdukcija je sicer pokazala, da so njegovo smrt neposredno povzročile notranje poškodbe po udarcu letala ob tla.

Za zdaj so v Varšavo prepeljali le predsednikove posmrtne ostanke, medtem ko so trupla ostalih potnikov prepeljali v Moskvo, kjer naj bi jih identificirali. Fakt pri tem dodaja, da je telo nekdanje poljske prve dame tako iznakaženo, da bo za identifikacijo potrebna DNK-analiza, za katero pa je v normalnih okoliščinah potrebnih vsaj šest tednov.

Predsedniški par bo pokopan skupaj
Čeprav se je namigovalo, da bo nekdanji poljski predsednik pokopan še v tem tednu, je želja ostale družine, da je pokopan skupaj s svojo soprogo. Glede na to, da njeno truplo še ni identificirano, je datum pogreba še vedno neznan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.