Krste visele v zraku: "Goljufi in dobičkarji!"

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Na pokopališču je prišlo do neljubih scen.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek je na območju Neaplja močno deževalo. Večjih infrastrukturnih in prometnih težav vreme ni prineslo, je pa rezultiralo v neljubem dogodku na enem od pokopališč.

Porta Balestrieri je eno najstarejših pokopališč v mestu pod Vezuvom. Stavbe so dotrajane in ena od njih je po močnem deževju popustila.

Del marmornate strukture z grobnimi nišami se je zrušil in več kot deset krst je nedostojanstveno obviselo v zraku. Pokopališče je bilo v času dogodka zaprto za obiskovalce.

Svet Berlusconi branil Putina: "Računal je na osvojitev Kijeva v enem tednu"

Že januarja letos se je na enem od drugih pokopališč v Neaplju zgodil podoben incident, ko je bilo uničenih okrog 300 niš, poroča Guardian.

"To je nesprejemljiva situacija. Pokopališča v Neaplju so bila predolgo slabo upravljana, postala so žrtev goljufov in dobičkarjev," je na Facebooku zapisal Francesco Emilio Borelli, kampanjski deželni svetnik stranke Zeleni Evrope.

Družine lastnikov dotičnih krst so v torek organizirale protest, da bi opozorile na slabo postopanje s počivališči umrlih. 

Lani je v mestu Camogli v Liguriji v morje padlo 200 krst, potem ko se je del pokopališča zrušil v zemeljskem plazu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:47 20. Oktober 2022.

    Pri vas pa radi krste ⚰ kažete. 2020 so bile kolone krst zaradi COVIDA-19, zdaj se bo pa vse porušilo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.