Kruto: Turška obalna straža s palicami nad migrante

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Na spletu se je pojavil videoposnetek skupine ljudi v gumenjaku, oblečnih v reševalne jopiče, k ibeži pred čolnom turške obalne straže na katerem so bili moški s palicami.
Oglej si celoten članek

Turška obalna straža je v soboto v Egejskem morju s palicami napadla čoln z migranti, ki je bil na poti proti grškemu otoku Lesbos. Migranti so pripadnike turške obalne straže obtožili, da so jih napadli, a obalna straža navaja, da so le skušali ustaviti čoln, niso pa nameravali poškodovati ljudi.

Videoposnetek prikazuje skupino ljudi, oblečeno v reševalne jopiče, kako v gumenjaku skušajo ubežati čolnu turške obalne straže. V slednjem so moški, ki s palicami udarjajo po čolnu z migranti, ti pa kričijo v farsiju in arabščini. Čolnu je sicer uspelo ubežati in odpluti na grški Lesbos.

Incident potrjen

Turška obalna straža je kasneje incident potrdila, a pojasnila, da so njihovi predstavniki le skušali ustaviti motor čolna, "ne da bi poškodovali begunce", poroča britanski BBC.

Obenem so pojasnili, da je standardni postopek v tovrstnih primerih, da čoln z migranti, ki skuša odpluti v Grčijo, privežejo na čoln obalne straže ter ga odpeljejo nazaj v Turčijo, "a ta čoln z begunci ni ugasnil motorja in je nadaljeval pot v Grčijo".

Velika večina obalnih patrulj v Egejskem morju deluje profesionalno, pojavljajo pa se tudi poročila o napadih, v okviru katerih posamezniki delujejo na lastno pest in ne sledijo navodilom, dodaja BBC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 21:11 13. Marec 2016.

    Čudovit bi bil svet brez meja za poštene in dobre ljudi. Zaradi kriminalcev, lopovov vseh sort in barv, oportunistov pa …

  • 19:58 13. Marec 2016.

    @ sprehajalec ob 14.16. ...... ker jih je preveč. Res je, preveč jih je. Družine s toliko otroki, kolikor jih …

  • 18:31 13. Marec 2016.

    Pravilno!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.