Svet
129 ogledov

Kruto: Turška obalna straža s palicami nad migrante

Begunci Profimedias
Na spletu se je pojavil videoposnetek skupine ljudi v gumenjaku, oblečnih v reševalne jopiče, k ibeži pred čolnom turške obalne straže na katerem so bili moški s palicami.

Turška obalna straža je v soboto v Egejskem morju s palicami napadla čoln z migranti, ki je bil na poti proti grškemu otoku Lesbos. Migranti so pripadnike turške obalne straže obtožili, da so jih napadli, a obalna straža navaja, da so le skušali ustaviti čoln, niso pa nameravali poškodovati ljudi.

Videoposnetek prikazuje skupino ljudi, oblečeno v reševalne jopiče, kako v gumenjaku skušajo ubežati čolnu turške obalne straže. V slednjem so moški, ki s palicami udarjajo po čolnu z migranti, ti pa kričijo v farsiju in arabščini. Čolnu je sicer uspelo ubežati in odpluti na grški Lesbos.

Incident potrjen

Turška obalna straža je kasneje incident potrdila, a pojasnila, da so njihovi predstavniki le skušali ustaviti motor čolna, "ne da bi poškodovali begunce", poroča britanski BBC.

Obenem so pojasnili, da je standardni postopek v tovrstnih primerih, da čoln z migranti, ki skuša odpluti v Grčijo, privežejo na čoln obalne straže ter ga odpeljejo nazaj v Turčijo, "a ta čoln z begunci ni ugasnil motorja in je nadaljeval pot v Grčijo".

Velika večina obalnih patrulj v Egejskem morju deluje profesionalno, pojavljajo pa se tudi poročila o napadih, v okviru katerih posamezniki delujejo na lastno pest in ne sledijo navodilom, dodaja BBC.

Komentarjev 8
  • Zmago 21:11 13.marec 2016.

    Čudovit bi bil svet brez meja za poštene in dobre ljudi. Zaradi kriminalcev, lopovov vseh sort in barv, oportunistov pa morajo biti OBVEZNO varovane. Za prehod meje je mejni prehod, drugje pa................Pb.

  • miroslav.starc 19:58 13.marec 2016.

    @ sprehajalec ob 14.16. ...... ker jih je preveč. Res je, preveč jih je. Družine s toliko otroki, kolikor jih bog (njihov Alah) da. Evropejci imajo v povprečju otroka ali dva, nekateri nobenega, ker ga ne želijo ali pa kljub ...prikaži več medicinski pomoči ne morejo imeti. Evropska populacija se stara, otrok je premalo. Potem bi pa prišli ti, ki se plodijo kot podgane. Tukaj je pravi strah pred njimi. Čedalje več jih bo. Ko pa jih bo dovolj, se nam slabo piše. Poleg tega za njih ne bo služb, postali bodo nezadovoljni in eksplozije kot v Ankari in Carigradu bodo stalnica v Evropskih mestih.

  • Dolfi 18:31 13.marec 2016.

    Pravilno!