Slovenija
45 ogledov

Cerar med vrsticami: predlog SDS je zmazek

SMC kongres Saša Despot
Premier Miro Cerar je pobudo SDS po posvetovalnem referendumu o nastanitvi migrantov ocenil za strokovno nedorečen. Kdaj in kako bi sam razpisal referendum? Košarico je SDS dobila tudi s strani NSi.

Miro Cerar se je odzval na petkovo pobudo največje opozicijske stranke SDS, ki zahteva razpis posvetovalnega referenduma o tem, ali naj Slovenija bistveno omeji število migrantov, ki lahko vstopijo v našo državo. Premier je ob robu strankinega posveta v Celju predlog SDS ocenil za strokovno nedorečenega, referendum pa je po njegovem v tem trenutku nepotreben, saj da vlada položaj obvladuje.

Zato SMC po njegovem takšnega predloga ne more podpreti, pa čeprav to ne pomeni, da referendumu nasprotuje. Če bo treba, se lahko v prihodnjih mesecih tudi razpiše, a se bo premier zavzel, da bo pripravljen srokovno in da bo smiseln. 

Vrh stranke SMC ima danes Celju posvet z lokalnimi predstavniki, na katerih jih seznanja s položajem glede oblvadovanja migrantske krize. Vodstvo stranke je prepričano, da Slovenija z migranti ravna humanitarno in da hkrati skrbi tudi za varnost slovenskih državljanov. Po Cerarjevih besedah je prav, da se ljudem ta vprašanja pojasnijo, da ne bi prihajalo do nepotrebnih strahov, sovražnih nastopov ali hujskaštva. 

Tudi NSi ne bo podprla SDS

Predsednica NSi Ljudmila Novak je danes po posvetu stranke, ki prav tako poteka v Celju, ocenila, da je predlog posvetovalnega referenduma o nastanitvi migrantov, ki ga predlaga SDS, nedodelan in ga je treba dograditi. Meni tudi, da politika mora biti sposobna ponuditi sprejemljive rešitve za aktualne družbene probleme, kar ljudje tudi upravičeno pričakujejo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 42
  • dragec 12:09 07.marec 2016.

    Stranka SSDSS je zmazek

  • Ferluci 21:56 06.marec 2016.

    Dvomim, če se Cmerarjev fotr strinja s tabo.

  • d 10:26 06.marec 2016.

    niso slabi ljudje, so pa butasti, to je ta vecji problem