Lady GaGa "kriva" za WikiLeaks

Foto: Žurnal24 Mladi vojak je CD-je z do tedaj skrbno varovanimi podatki ameriške politike ozna
23-letni ameriški vojak Bradley Manning je tisti, ki je priskrbel dokumente spletni strani WikiLeaks. Podatke je kopiral na CD-je, ki jih je označil z napisom Lady GaGa.
Oglej si celoten članek

Manninga so julija prijeli in obtožili izdaje, grozi pa mu do 52 let zapora. Ameriške oblasti sumijo, da je on kriv za uhajanje podatkov do WikiLeaksa. Zanimivo je tudi, da je Manning sicer eden redkih vojakov, ki ne skriva, da je homoseksualec. V skladu z zdaj veljavno ameriško politiko "ne sprašuj in ne govori" homoseksualci o svoji spolni usmerjenosti v ameriški vojski namreč ne govorijo.

Bradleyja so ujeli v Iraku, kjer je kopiral videoposnetek streljanja iz ameriškega helikopterja. V tistem streljanju so umrli dva novinarja in en civilist. Zdaj v zvezni državi Virginia čaka na odločitev sodišča.

Skopirane dokumente je takrat na CD-ju označil z zapisom Lady GaGa, zato se tuji mediji že šalijo, da je "zapečena" Lady GaGa pomagala k uhajanju več tisoč dokumentov s skrbno varovanimi podatki.

"Nekega jutra, ko se bodo zbudili ..."
Nesrečnega 23-letnika je prijavil heker Adrian Lamo, ki se je hvalil, da bo sam objavil te dokumente. "Hillary Clinton in na tisoče diplomantov bodo doživeli infarkt, ko se bodo nekega jutra zbudili in videli, da je vsa politika dostopna javnosti," je Bradley rekel Adrianu.

Kot piše 24sata, se je Manning šolal v Walesu, po tem pa je takoj odšel v vojsko. Ko so ga poslali v Irak, je svoje nezadovoljstvo izražal tudi na Facebooku, so povedali njegovi prijatelji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.