Lavrov besen na Zahod: Pljuvajo po vseh načelih, ki so jih uveljavili

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je danes kritiziral sankcije, ki jih je Zahod uvedel zaradi ruske invazije na Ukrajino, in zamrznitev ruskega premoženja označil za krajo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
Oglej si celoten članek

"Pljuvajo po vseh načelih, ki so jih trdno uveljavili na mednarodnem prizorišču," je Lavrov dejal za televizijski kanal al-Jazeera in dodal, da gre za krajo.

Številne zahodne države so v odgovor na rusko invazijo na Ukrajino v okviru sankcij proti Rusiji zamrznile sredstva ruske centralne banke in zasebnih podjetnikov.

EU je v sodelovanju s skupino industrijsko najbolj razvitih držav G7 in ZDA sprejela vrsto sankcij proti Rusiji oziroma ruskim finančnim interesom. Drugi sveženj sankcij, ki ga je EU sprejela prejšnji teden, vključuje finančni sektor, energetiko in promet, poleg tega pa dodaja več ruskih posameznikov na seznam sankcij EU, za katere velja prepoved potovanj in zamrznitev premoženja v EU. Sankcijam se je v ponedeljek priključila tudi običajno nevtralna Švica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 03:39 3. Marec 2022.

    Kar se sankcij tiče, bi se lahko izbiralo takšne, ki ne bi uničevale gospodarstva EU in njegove prebivalce spravljalo v …

  • 00:14 3. Marec 2022.

    Ni to središče članka, ampak z nacionalizacijo tujega premoženja je prvi zagrozil Medvedjev prejšnjo soboto. Živci so napeti, EU je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.