Laži odpihnile poročilo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Evropski parlament. Zaradi dezinformacij zavrnili poročilo o pravicah glede spolnosti, ki omenja pozitivno vlogo spolne vzgoje v šolah.
Oglej si celoten članek

“Konservativci in skrajna desnica oziroma ekstremisti so to poročilo označili za razpravo za ali proti splavu in trosili veliko laži o vsebini poročila,” o glavnem razlogu za zavrnitev tako imenovanega Estrelinega poročila pravi evropska poslanka Mojca Kleva Kekuš, ki je tudi sodelovala pri njegovi pripravi.

Poročilo govori o pravicah glede spolnosti in reproduktivnega zdravja ter ugotavlja, da je v nekaterih državah članicah Evropske unije pravica do splava še vedno omejena. Poročilo zavzema pozitivno stališče do splava in uvedbe učenja o spolnosti v šolah, vendar ni zavezujoče in za države članice nima pravnih posledic. Poslanci so sprejeli alternativno resolucijo konservativnih sil, ki glede politik na področju urejanja družine in zdravja poudarja pristojnost držav članic.


Spolna vzgoja v šolah

Poročilo portugalske poslanke ugotavlja, da je število najstniških nosečnosti precej manjše v državah, v katerih se o spolni vzgoji pogovarjajo v šolah. To velja tudi za Slovenijo, ki spada med države, v katerih je najstniška nosečnost zelo redka. Tudi ta del poročila je v javnosti razvnel razpravo; največ kritik je prišlo iz Nemčije in Španije, povzeli pa so jih tudi v 
Sloveniji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.