Lažni zdravilec dobil skoraj 13 let

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
54-letni Švicar je z okuženo krvjo in pod pretvezo, da je akupunkturni zdravilec, z virusom HIV okužil 16 ljudi. Danes ga je okrožno sodišče v Bernu obsodilo na 12 let in 9 mesecev zapora.
Oglej si celoten članek

Švicarski glasbeni pedagog je namerno z virusom HIV, v nekaterih primerih pa tudi s hepatitisom C, okužil 16 ljudi. Večinoma gre za njegove učence, na zdravljenje k samooklicanemu zdravilcu pa so sicer prihajali tudi drugi posamezniki, piše portal n24.de. Sodišče mu je krivdo dokazalo, sam pa je vse obtožbe zanikal.

Zdravilec je svoje bolnike zdravil v želji, da bi jim "odprl tretje oko". Na svoji žrtvah je izvajal akupunkturo z okuženimi iglami. Injekcijo z okuženo krvjo jim je vbrizgaval na različna mesta - v ramo, hrbet, nekaterim je injekcijo vbrizgal celo brez njihove privolitve.
Njegovi zločini so prišli na dan, ko je moralo več njegovih pacientov k zdravniku. Zakaj jih je okužil, ostaja neznanka.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.