Svet
69 ogledov

Lažni zdravilec dobil skoraj 13 let

aids hiv Shutterstock
54-letni Švicar je z okuženo krvjo in pod pretvezo, da je akupunkturni zdravilec, z virusom HIV okužil 16 ljudi. Danes ga je okrožno sodišče v Bernu obsodilo na 12 let in 9 mesecev zapora.

Švicarski glasbeni pedagog je namerno z virusom HIV, v nekaterih primerih pa tudi s hepatitisom C, okužil 16 ljudi. Večinoma gre za njegove učence, na zdravljenje k samooklicanemu zdravilcu pa so sicer prihajali tudi drugi posamezniki, piše portal n24.de. Sodišče mu je krivdo dokazalo, sam pa je vse obtožbe zanikal.

Zdravilec je svoje bolnike zdravil v želji, da bi jim "odprl tretje oko". Na svoji žrtvah je izvajal akupunkturo z okuženimi iglami. Injekcijo z okuženo krvjo jim je vbrizgaval na različna mesta - v ramo, hrbet, nekaterim je injekcijo vbrizgal celo brez njihove privolitve.
Njegovi zločini so prišli na dan, ko je moralo več njegovih pacientov k zdravniku. Zakaj jih je okužil, ostaja neznanka.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.