Le nekaj ur po strelskem napadu v Teksasu nov pokol

Foto: EPA
Foto: EPA
Napad se je zgodil v mestu Dayton v ameriški zvezni državi Ohio.
Oglej si celoten članek

Napadalec je ubil najmanj devet ljudi, najmanj 16 je ranjenih. Ameriški mediji poročajo, da je bil ubit tudi strelec. 

Do streljanja je prišlo pred enim od barov. V bližini je bila patrulja, ki se je nemudoma odzvala, in ustrelila napadalca. 

Jae Williams je za BBC povedal, da je bil v bližini, ko so jim ukazali, da morajo zapustiti poslopje. Evakuacija je potekala hitro in brez težav. Naročili so jim, naj se izogibajo predela Oregon. "Ko sem prišel do avta, sem videl policiste in več reševalnih vozil," je še dejal. 

Foto: Epa strelski napad El Paso 20 mrtvih Grozljivo: Prišel v trgovino in streljal na ljudi, več mrtvih

Streljal v trgovini

Do napada je prišlo le nekaj ur za tem, ko je 21-letni napadalec v El Pasu v Teksasu ubil 20 ljudi, še 26 pa jih je ranil. Napadalca je policija prijela. 

Motiv za dejanje naj bi bilo sovraštvo do priseljencev. Napadalec naj bi pred napadom objavil manifest, v katerem je izrazil svoje sovraštvo do priseljencev, ki naj bi Američanom odžirali službe. Med drugim je izrazil strah pred tem, da bi država postala utrdba demokratov. Obregnil se je tudi ob republikance, ki naj bi podpirali velike korporacije, kar po njegovem mnenju lahko vodi do še večjega priseljevanja.

V dokumentu je zapisal tudi, da je bil takšnega mišljenja že pred začetkom Trumpovega predsedovanja. Napad pa naj bi načrtoval manj kot mesec dni. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.