Letala bodo ostala prizemljena vsaj do sredine marca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Letalske družbe Air France-KLM, Virgin in Iberia so napovedale podaljšanje odpovedi poletov na Kitajsko.
Oglej si celoten članek

Za takšno odločitev so se omenjene letalske družbe odločile zaradi strahu pred širjenjem novega koronavirusa. Francosko-nizozemski letalski prevoznik Air France-KLM, ki je sprva odpovedal vse polete na Kitajsko do 9. februarja, je sedaj ta rok podaljšal do 15. marca.

Če bodo pogoji to omogočali, bo Air France-KLM na Kitajsko znova začel leteti 16. marca, vse lete, tudi v kitajsko mesto Wuhan, pa naj bi znova vzpostavil 29. marca, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Britanska letalska družba Virgin Atlantic je odpoved poletov iz londonskega letališča Heathrow v Šanghaj podaljšala do 28. marca. "Zdravje in varnost naših zaposlenih in potnikov ostajajo naša prioriteta," so pojasnili v letalski družbi.

Koronvirus Ganljiva zgodba, povezana z novim virusom. Najbrž se zadnjič vidita.

Vsaj do konca aprila pa na Kitajsko ne bo letela španska Iberia.

Letalske družbe med razlogi za odpovedi poletov poleg zdravstvenih vidikov navajajo tudi manjše povpraševanje.

Na Kitajskem je namreč že več kot 550 ljudi umrlo zaradi novega koronavirusa, okuženih je več kot 28.000 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.