Zdravje
3116 ogledov

Ganljiva zgodba, povezana z novim virusom. Najbrž se zadnjič vidita.

Kitjaska zakonca s koronavirusom
Posnetek se je dotaknil številnih.

Posnetek starejšega zakonskega para, okuženega s koronavirusom iz ene izmed kitajskih bolnišnic, se je dotaknila tisočih po vsem svetu.

Na posnetkih se vidi, kako moški in ženska v svojih 80-tih letih ležita vsak na svoji bolniški postelji. Moški ima na obrazu masko, vidi se, da je zaskrbljen za svojo partnerko.

"Dva starejša pacienta, okužena s koronavirusom v svojih 80-tih letih, se poslavljata na intenzivni negi. To je morda zadnjič, da se vidita," je na Twitterju objavil Jiang Wei, posnetki so postali viralni. Številni uporabniki tega spletnega omrežja komentirajo, da je to prava ljubezen; dokler ju smrt ne loči. Drugi komentirajo, da jih je posnetek spravil v jok, spet tretji pošiljajo dobre želje.

Koronavirus Koronavirus Svet Kitajska ne zmore sama, zaprosili za nujno pomoč

Skoraj 500 žrtev

Od konca decembra je virus na Kitajskem terjal že najmanj 490 smrtnih žrtev, več kot 24.300 oseb je okuženih. Nove okužbe so potrdili tudi na ladjah za križarjenje pred obalo Japonske in Hongkonga, poročajo tuje tiskovne agencije.

Med 65 žrtvami, ki so umrle zaradi novega koronavirusa, ki povzroča nenavadno obliko pljučnice, jih je 49 umrlo v Wuhanu, epicentru izbruha. V zadnjem dnevu so sicer na novo potrdili več kot 3000 okužb.

Doslej so okužbe potrdili v še okoli 25 državah ter po eno smrtno žrtev na Filipinih in Hongkongu.

Kitajska si sicer pospešeno prizadeva zajeziti širjenje okužbe. V vse več mestih veljajo dodatne omejitve in prepovedi. Največ mest v izolaciji je v provinci Hubei, kjer je več deset milijonov ljudi že skoraj dva tedna odrezanih od sveta. V zadnjih dneh so se izolaciji oz. omejitvam javnega prometa pridružila še druga mesta, med drugim v vzhodni provinci Zhejiang in severovzhodni provinci Heilongjiang.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice