Letalo je obrnilo proti letališču, nato strmoglavilo

Foto: Epa
Foto: Epa
Letalo se je v težavah znašlo le nekaj minut po vzletu z letališča v Teheranu.
Oglej si celoten članek

Letalo Boeing 737-800, ki je imelo na krovu 176 ljudi, je strmoglavilo kmalu po vzletu. Iranski preiskovalci trdijo, da je letalo nekaj minut po vzletu obrnilo nazaj proti letališču. Navajajo besede prič, ki naj bi na letalu videle ogenj. Potrdili so, da pilot ni javil, da bi imel težave. 

Iranski preiskovalci so o začetnih ugotovitvah obvestili Ukrajino in ZDA, kjer ima sedež podjetje Boeing, ter Švedsko in Kanado, saj so bili na letalu njihovi državljani. Zavrnili pa so možnost, da bi črno skrinjico letala vrnili Boeingu. 

Iran ima pravico zavrniti možnost sodelovanja tujih preiskovalcev pri odkrivanju vzroka nesreče, v kateri so umrli vsi ljudje na krovu. Tamkajšnji preiskovalci so že sporočili, da bodo to možnost izkoristili, pri čemer bodo ukrajinskim preiskovalcem dovolili sodelovanje v preiskavi. 

Grozljivo Objavili pretresljiv posnetek trenutka, ko so prišli na kraj nesreče

Foto: youtobe Letalska nesreča v Teheranu

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je napovedal, da bodo izvedli temeljito preiskavo, skladno z mednarodnim pravom. Napovedal je, da se bo o tem pogovoril z iranskimi oblastmi. Tehnično pomoč je ponudila tudi Kanada. Ukrajina je za danes razglasila dan žalovanja. 

Večina potnikov na letalu je bila državljanov Irana (82) in Kanade (63). Poleg njih je bilo na letalu tudi 11 Ukrajincev (od tega devet članov posadke), 10 Švedov, štirje Afganistanci, trije Britanci in trije Nemci, so podatke o narodnosti žrtev navedle ukrajinske oblasti. Med mrtvimi je petnajst otrok.   

Nesreča Strmoglavilo letalo s 177 ljudmi. Preživelih ni.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.