Svet
525 ogledov

Letalo je obrnilo proti letališču, nato strmoglavilo

letalska nesreča Iran Epa
Letalo se je v težavah znašlo le nekaj minut po vzletu z letališča v Teheranu.

Letalo Boeing 737-800, ki je imelo na krovu 176 ljudi, je strmoglavilo kmalu po vzletu. Iranski preiskovalci trdijo, da je letalo nekaj minut po vzletu obrnilo nazaj proti letališču. Navajajo besede prič, ki naj bi na letalu videle ogenj. Potrdili so, da pilot ni javil, da bi imel težave. 

Iranski preiskovalci so o začetnih ugotovitvah obvestili Ukrajino in ZDA, kjer ima sedež podjetje Boeing, ter Švedsko in Kanado, saj so bili na letalu njihovi državljani. Zavrnili pa so možnost, da bi črno skrinjico letala vrnili Boeingu. 

Iran ima pravico zavrniti možnost sodelovanja tujih preiskovalcev pri odkrivanju vzroka nesreče, v kateri so umrli vsi ljudje na krovu. Tamkajšnji preiskovalci so že sporočili, da bodo to možnost izkoristili, pri čemer bodo ukrajinskim preiskovalcem dovolili sodelovanje v preiskavi. 

Letalska nesreča v Teheranu Grozljivo Svet Objavili pretresljiv posnetek trenutka, ko so prišli na kraj nesreče

Letalska nesreča v Teheranu | Avtor: youtobe youtobe

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je napovedal, da bodo izvedli temeljito preiskavo, skladno z mednarodnim pravom. Napovedal je, da se bo o tem pogovoril z iranskimi oblastmi. Tehnično pomoč je ponudila tudi Kanada. Ukrajina je za danes razglasila dan žalovanja. 

Večina potnikov na letalu je bila državljanov Irana (82) in Kanade (63). Poleg njih je bilo na letalu tudi 11 Ukrajincev (od tega devet članov posadke), 10 Švedov, štirje Afganistanci, trije Britanci in trije Nemci, so podatke o narodnosti žrtev navedle ukrajinske oblasti. Med mrtvimi je petnajst otrok.   

boeing 737 Nesreča Svet Strmoglavilo letalo s 177 ljudmi. Preživelih ni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.