Letalo med kopalci na Rabu

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Kopalce na obali Barbatskega kanala pri naselju Banjol na Rabu je okoli poldneva presenetil hidroplan, ki je zaradi gliserjev zašel v težave.
Oglej si celoten članek

Letalo hrvaških registrskih oznak je po besedah Dinka Vodanovića, glavnega preiskovalca za letalske nesreče na Hrvaškem, povsem normalno opravil pot, za katero je imel dovoljenje agencije za civilno letalstvo, poroča Dnevnik.hr.

Že po pristanku v morju v primerni oddaljenosti od obale pa je pilot zašel v težave zaradi odprtih vrat pilotske kabine. V morju namreč za hidroletalo veljajo ista pravila kot za čolne. Očitno pa so bili vozniki gliserjev, ki so drveli mimo njega, premalo uvidevni, saj so valovi, ki so ob tem nastali, vdrli v kabino. Pilot je zato moral ustaviti motor, letalo pa je obstalo na gladini delno pod vodo, zato so mu morali do obale pomagati naključni plavalci. Tam pa je letalo takoj postala glavna atrakcija.

Pilot in kopilot, oba hrvaška državljana, v incidentu nista bila poškodovana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.