Letalo strmoglavilo na ulico, več mrtvih

Foto: Twitter Haiti letalska nesreča Foto: Instagram Haiti letalska nesreča Foto: Facebook Haiti letalska nesreča Foto: Twitter Haiti letalska nesreča
Pet mrtvih na krovu in eden na ulici. Več je poškodovanih.
Oglej si celoten članek

V nesreči manjšega poslovnega letala na Haitiju je danes umrlo najmanj šest ljudi. Letalo je letelo iz glavnega mesta Port-au-Prince v mesto Jacmel, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal Pierre Belamy Samedi, načelnik policije v predmestju Carrefour, kjer je letalo kmalu po vzletu strmoglavilo.

"Videl sem pet trupel in vsaj tri ranjene ljudi, ki niso bili v letalu," je dejal Samedi. Pred tem so domnevali, da je pilot preživel, vendar je policija kasneje sporočila, da je bil med petimi mrtvimi na krovu letala tudi pilot.

V nesreči je umrl tudi voznik motornega kolesa, še pet ljudi na tleh pa je bilo ranjenih, je navedbe haitijskega sodnika Moisa Jeana povzela AFP. Vse ranjene so odpeljali v bolnišnico.

"Globoko sem užaloščen zaradi nesreče majhnega letala na cesti v Carrefouru, ki je zahtevala smrtne žrtve in povzročila poškodbe," je danes tvitnil haitijski premier Ariel Henry, ob tem pa izrekel sožalje svojcem žrtev.

Letalski promet na Haitiju se je v zadnjem letu močno okrepil, potem ko so tolpe v bližini glavnega mesta Port-au-Prince blokirale številne cestne povezave iz prestolnice v druge dele države, še poroča AFP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:17 23. April 2022.

    Kako ste lahko tako bolani novinarji, da kazete slike dveh popolnoma razlicnih letal!? A je ta Da. B. osnovnosolcek?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.