Svet
2516 ogledov

Letalo strmoglavilo na ulico, več mrtvih

Haiti letalska nesreča
1/4
Facebook
Pet mrtvih na krovu in eden na ulici. Več je poškodovanih.

V nesreči manjšega poslovnega letala na Haitiju je danes umrlo najmanj šest ljudi. Letalo je letelo iz glavnega mesta Port-au-Prince v mesto Jacmel, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal Pierre Belamy Samedi, načelnik policije v predmestju Carrefour, kjer je letalo kmalu po vzletu strmoglavilo.

"Videl sem pet trupel in vsaj tri ranjene ljudi, ki niso bili v letalu," je dejal Samedi. Pred tem so domnevali, da je pilot preživel, vendar je policija kasneje sporočila, da je bil med petimi mrtvimi na krovu letala tudi pilot.

V nesreči je umrl tudi voznik motornega kolesa, še pet ljudi na tleh pa je bilo ranjenih, je navedbe haitijskega sodnika Moisa Jeana povzela AFP. Vse ranjene so odpeljali v bolnišnico.

"Globoko sem užaloščen zaradi nesreče majhnega letala na cesti v Carrefouru, ki je zahtevala smrtne žrtve in povzročila poškodbe," je danes tvitnil haitijski premier Ariel Henry, ob tem pa izrekel sožalje svojcem žrtev.

Letalski promet na Haitiju se je v zadnjem letu močno okrepil, potem ko so tolpe v bližini glavnega mesta Port-au-Prince blokirale številne cestne povezave iz prestolnice v druge dele države, še poroča AFP.

Komentarjev 1
  • ico8 10:17 23.april 2022.

    Kako ste lahko tako bolani novinarji, da kazete slike dveh popolnoma razlicnih letal!? A je ta Da. B. osnovnosolcek?