Svet
19144 ogledov

Rekordna kazen za žensko, ki jo je posadka prilepila na sedež

Zalepljena potnica TikTok
Potnico na letalu American Airlines je osebje prilepilo na sedež, saj naj bi napadla člane posadke na letalu. Zdaj jo čaka rekordno visoka denarna kazen.

Na letalu družbe American Airlines je lani, 6. julija, prišlo do incidenta, po katerem je zdaj ameriška zvezna uprava za letalstvo izrekla globo v višini skoraj 82.000 dolarjev, kar je največja kazen doslej. Šlo je za let iz Dallasa v Teksasu v Charlotte v Severni Karolini. V izjavi letalske družbe piše, da naj bi ženska poskušala odpreti sprednja vrata za vkrcanje v letalo in nato napadla člane posadke. Stevardeso naj bi celo ugriznila. Zato jo je osebje prilepilo na sedež, lepilni trak so zalepili tudi čez njena usta. Tam so jo pustili do pristanka letala.

Zdaj ima 30 dni časa, da se pritoži na naloženo kazen. Poleg globe zakonodaja predvideva tudi zaporno kazen za potnike, ki z napadom ali ustrahovanjem ovirajo opravljanje dolžnosti članov posadke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.