Letalo strmoglavilo zaradi krokodila

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
V Demokratični republiki Kongo je strmoglavilo letalo, v katerem je umrl britanski pilot in 19 drugih potnikov. Razlog: panika zaradi krokodila, ki se je izmuznil iz vreče.
Oglej si celoten članek

Letalo je letelo iz prestolnice Kinshasa na regionalno letališče Bandundu. Strmoglavilo je na eno izmed hiš le nekaj minut pred pristankom, kjer pa na srečo takrat ni bilo nikogar.

Oblasti so sprva domnevale, da je šlo za tehnično napako, a preiskava nanjo ni pokazala. Kaj se je 25. avgusta, ko se je nesreča zgodila, dogajalo v letalu, pa je preiskovalcem povedal edini preživeli v nesreči.

Kot so v poročilu zapisali preiskovalci, je eden izmed potnikov v torbo skril krokodila in ga pretihotapil na letalu. Tega bi namreč kasneje v Bandunduju prodal.

Ko pa je letalo začelo pristajati, se je krokodil izmuznil iz torbe in v letalu napravil takšno paniko, da so proti pilotski kabini najprej stekle stevardese, sledili pa so jim še ostali potniki.

Kljub temu, da se je pilot trudil obvladati letalo, ki ga je začelo močno zanašati, pa je strmoglavil na hišo. Preiskovalci so ob tem še zapisali, da je nesrečo preživel tudi krokodil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.