Svet
12 ogledov

Letalo strmoglavilo zaradi krokodila

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
V Demokratični republiki Kongo je strmoglavilo letalo, v katerem je umrl britanski pilot in 19 drugih potnikov. Razlog: panika zaradi krokodila, ki se je izmuznil iz vreče.

Letalo je letelo iz prestolnice Kinshasa na regionalno letališče Bandundu. Strmoglavilo je na eno izmed hiš le nekaj minut pred pristankom, kjer pa na srečo takrat ni bilo nikogar.

Oblasti so sprva domnevale, da je šlo za tehnično napako, a preiskava nanjo ni pokazala. Kaj se je 25. avgusta, ko se je nesreča zgodila, dogajalo v letalu, pa je preiskovalcem povedal edini preživeli v nesreči.

Kot so v poročilu zapisali preiskovalci, je eden izmed potnikov v torbo skril krokodila in ga pretihotapil na letalu. Tega bi namreč kasneje v Bandunduju prodal.

Ko pa je letalo začelo pristajati, se je krokodil izmuznil iz torbe in v letalu napravil takšno paniko, da so proti pilotski kabini najprej stekle stevardese, sledili pa so jim še ostali potniki.

Kljub temu, da se je pilot trudil obvladati letalo, ki ga je začelo močno zanašati, pa je strmoglavil na hišo. Preiskovalci so ob tem še zapisali, da je nesrečo preživel tudi krokodil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.