Letalsko karto bo mogoče kupiti brez vnosa imena

Foto: EPA
Foto: EPA
Letalsko karto bo mogoče kupiti brez vnosa imena.
Oglej si celoten članek

Posamezniki, ki bodo leteli s špansko letalsko družbo Vueling, bodo - po navedbah družbe kot prvi na svetu - lahko rezervirali tudi karto za drugo osebo, čeprav še ne bo znano, kdo ta oseba je. Storitev bo stala dva evra, obvestilo na spletni strani družbe povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Storitev bi lahko bila uporabna, če bi na primer moški želel rezervirati romantično potovanje za dva, vendar bi njegovo dekle pot kasneje zavrnilo. V tem primeru bi na primer lahko odpotoval s prijateljem, razlagajo pri Vuelingu.

Prav tako bi lahko storitev prišla prav tistim, ki so pravkar našli zelo ugodne letalske karte, a ne razpolagajo s podatki vseh oseb, s katerimi želijo potovati. Podjetja bi lahko storitev koristila, če ne bodo natančno vedela, koga bodo poslali na poslovno potovanje.

Ime drugega potnika bo sicer treba vpisati v 72 urah po nakupu letalske karte. Če tega kupec ne bo storil, bo moral potovati sam, denar za drugo karto pa bo izgubljen.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • Tle se lepo vid primerek paranoika z teroristi/imigranti. Niti besedila ni funkcijsko sposoben brat. <br />"Ime drugega potnika bo sicer …

  • 12:29 15. Februar 2016.

    Preberite članek, preden komentirate. Ime prvega potnika bo še vedno znano in ime drugega mora biti znano v 3 dneh. …

  • 12:15 15. Februar 2016.

    Krasno..... vse na roko teroristom - budale blentave.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.