Svet
42 ogledov

Letalsko karto bo mogoče kupiti brez vnosa imena

Potniško letalo EPA
Letalsko karto bo mogoče kupiti brez vnosa imena.

Posamezniki, ki bodo leteli s špansko letalsko družbo Vueling, bodo - po navedbah družbe kot prvi na svetu - lahko rezervirali tudi karto za drugo osebo, čeprav še ne bo znano, kdo ta oseba je. Storitev bo stala dva evra, obvestilo na spletni strani družbe povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Storitev bi lahko bila uporabna, če bi na primer moški želel rezervirati romantično potovanje za dva, vendar bi njegovo dekle pot kasneje zavrnilo. V tem primeru bi na primer lahko odpotoval s prijateljem, razlagajo pri Vuelingu.

Prav tako bi lahko storitev prišla prav tistim, ki so pravkar našli zelo ugodne letalske karte, a ne razpolagajo s podatki vseh oseb, s katerimi želijo potovati. Podjetja bi lahko storitev koristila, če ne bodo natančno vedela, koga bodo poslali na poslovno potovanje.

Ime drugega potnika bo sicer treba vpisati v 72 urah po nakupu letalske karte. Če tega kupec ne bo storil, bo moral potovati sam, denar za drugo karto pa bo izgubljen.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:43 15.februar 2016.

    Tle se lepo vid primerek paranoika z teroristi/imigranti. Niti besedila ni funkcijsko sposoben brat. "Ime drugega potnika bo sicer treba vpisati v 72 urah po nakupu letalske karte. Če tega kupec ne bo storil, bo moral potovati sam, denar ...prikaži več za drugo karto pa bo izgubljen."Drugič pa če že prideš na portal z novicam vsaj novico ornk preber. Ne pa prhajat sm sam da neki pametuješ na pamet in širiš strah na račun neznanja.

  • jakec1575 12:29 15.februar 2016.

    Preberite članek, preden komentirate. Ime prvega potnika bo še vedno znano in ime drugega mora biti znano v 3 dneh. To je predvsem rešitev, ko kdo ne more iti in ima potem stroške z menjavo imena. Pa ni vse na ...prikaži več tem svetu terorizem. Get a life. V 70 in 80 letih je bilo v Evropi več terorizmakot ga je danes. Danes je dobro medijsko pokrit. Kot vidim je medijem pri mnogih uspelo. Zaprite se v svoj dom, nakupite konzerve in naslednjih 40 let počakajte skriti v kleti. lol.

  • maresem2 12:15 15.februar 2016.

    Krasno..... vse na roko teroristom - budale blentave.