Lindt izgubil pravni boj za zajčke

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Priznani švicarski proizvajalec čokolade Lindt&Sprungli je izgubil pravni boj za zaščito svojih čokoladnih velikonočnih zajcev v zlatem ovoju, ki naj bi jih imitiral nemški proizvajalec Confiserie Riegelein.
Oglej si celoten članek

Lindt je svojega tekmeca poskušal ustaviti že leta 2000, vendar je nemško zvezno sodišče zdaj zavrglo še zadnjo pritožbo Lindta.

"Zelo nas veseli, da se je zadeva za nas po približno 12 letih končala srečno," so sporočili iz Confiserie Riegelein. Pri Lindtu pa so poudarili, da bodo spoštovali odločitev sodišča, čeprav se z njo ne strinjajo. "Še naprej bomo varovali svojega zlatega zajca, ko bo to potrebno," so sporočili iz Lindta.

Lindt je sicer lani zmagal v sodnem sporu z avstrijskim podjetjem Hauswirth, ko je sodišče na Dunaju razsodilo, da Hauswirth ne sme več proizvajati čokoladnih zajčkov v zlati foliji, ker da so preveč podobni Lindtovim in bi jih ljudje lahko zamenjali, poročajo tuje tiskovne agencije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.