Svet
11 ogledov

Lindt izgubil pravni boj za zajčke

Čokoladni zajček Shutterstock
Priznani švicarski proizvajalec čokolade Lindt&Sprungli je izgubil pravni boj za zaščito svojih čokoladnih velikonočnih zajcev v zlatem ovoju, ki naj bi jih imitiral nemški proizvajalec Confiserie Riegelein.

Lindt je svojega tekmeca poskušal ustaviti že leta 2000, vendar je nemško zvezno sodišče zdaj zavrglo še zadnjo pritožbo Lindta.

"Zelo nas veseli, da se je zadeva za nas po približno 12 letih končala srečno," so sporočili iz Confiserie Riegelein. Pri Lindtu pa so poudarili, da bodo spoštovali odločitev sodišča, čeprav se z njo ne strinjajo. "Še naprej bomo varovali svojega zlatega zajca, ko bo to potrebno," so sporočili iz Lindta.

Lindt je sicer lani zmagal v sodnem sporu z avstrijskim podjetjem Hauswirth, ko je sodišče na Dunaju razsodilo, da Hauswirth ne sme več proizvajati čokoladnih zajčkov v zlati foliji, ker da so preveč podobni Lindtovim in bi jih ljudje lahko zamenjali, poročajo tuje tiskovne agencije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.