London spet preplavili študenti

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V Londonu bodo danes študenti znova protestirali proti zvišanju šolnin. Zbralo naj bi se jih okoli 10 tisoč.
Oglej si celoten članek

Prvič so se študenti na ulice odpravili pred približno letom dni in v naslednjih dveh mesecih so se njihovi protesti večkrat sprevrgli v nasilje.

Za varnost bo na londonskih ulicah skrbelo štiri tisoč policistov. Ti bodo lahko v skladu z novimi pooblastili po poletnih izgredih v britanskih mestih za zagotavljanje reda in varnosti uporabili nove ukrepe. Med drugim bodo za primer izbruha resnih izgredov imeli pripravljene plastične naboje in oklepna vozila.

Za danes predvideni pohod skozi središče Londona bo po navedbah organizatorjev največji študentovski protest v skoraj letu dni. Kljub temu naj udeležba po pričakovanjih ne bi presegla 50 tisoč ljudi, ki jih je pritegnil prvi tovrstni protest 10. novembra lani.

Lani protesti

Protesti študentov, ki so po britanskih mestih potekali novembra in decembra lani, potem ko je vlada premierja Davida Camerona sprejela zakonodajo, ki univerzam omogoča trikratno zvišanje šolnin, so se večkrat sprevrgli v nasilje. Med drugim so protestniki napadli avtomobil, v katerem sta se peljala princ Charles in njegova soproga.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.