Maduro prisegel kot začasni predsednik

Foto: Reuters Nicolas Maduro Foto: EPA Nicolas Maduro Foto: EPA Nicolas Maduro Foto: EPA Nicolas Maduro Foto: EPA Nicolas Maduro Foto: Reuters Nicolas Maduro Foto: EPA Nicolas Maduro Foto: EPA Nicolas Maduro
Nicolas Maduro, ki ga je preminuli venezuelski predsednik Hugo Chavez izbral za svojega naslednika, je sinoči prisegel kot začasni predsednik.
Oglej si celoten članek

Maduro je po zaprisegi pozval k takojšnjim volitvam in Chavezovega zeta Jorga Arreazo imenoval za podpredsednika. Dodal je, da je predsednika narodnega volilnega sveta Tibisaya Luceno že zaprosil, da nemudoma skliče predsedniške volitve.

"V imenu polne lojalnosti komandantu Hugo Chavezu prisegam, da bom spoštoval in branil bolivarsko ustavo z odločno roko svobodnih ljudi," je med slovesnostjo v narodni skupščini dejal 50-letni Maduro.

Madurovo zaprisego je bojkotirala glavna opozicijska skupina v državi. Vodja opozicije Henrique Capriles Radonski je na novinarski konferenci vlado obtožil prevare zaradi Madurove zaprisege. "Zaprisega je sleparska. Nihče ni izbral Madura za predsednika. Vlada zlorablja oblast," je še dejal Capriles.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.