Svet
23 ogledov

Maduro prisegel kot začasni predsednik

Nicolas Maduro
1/8
Reuters
Nicolas Maduro, ki ga je preminuli venezuelski predsednik Hugo Chavez izbral za svojega naslednika, je sinoči prisegel kot začasni predsednik.

Maduro je po zaprisegi pozval k takojšnjim volitvam in Chavezovega zeta Jorga Arreazo imenoval za podpredsednika. Dodal je, da je predsednika narodnega volilnega sveta Tibisaya Luceno že zaprosil, da nemudoma skliče predsedniške volitve.

"V imenu polne lojalnosti komandantu Hugo Chavezu prisegam, da bom spoštoval in branil bolivarsko ustavo z odločno roko svobodnih ljudi," je med slovesnostjo v narodni skupščini dejal 50-letni Maduro.

Madurovo zaprisego je bojkotirala glavna opozicijska skupina v državi. Vodja opozicije Henrique Capriles Radonski je na novinarski konferenci vlado obtožil prevare zaradi Madurove zaprisege. "Zaprisega je sleparska. Nihče ni izbral Madura za predsednika. Vlada zlorablja oblast," je še dejal Capriles.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.