Mafijec po 17 letih v zapor

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
Italijanska policija je v ponedeljek zvečer v Reggiu Calabrii na jugu države prijela vodjo mafijske združbe 'Ndrangheta Giovannija Tegana.
Oglej si celoten članek

70-letni Tegano, eden od 30 najbolj iskanih kriminalcev v Italiji, je bil na begu 17 let.

Italijanski notranji minister Roberto Maroni je dejal, da je to "najhujši udarec, kar bi jih lahko zadali 'Ndrangheti, saj je bil Tegano številka ena na seznamu iskanih iz Kalabrije". Za njim so leta 1995 razpisali mednarodni zaporni nalog.

Tegano je bil v odsotnosti obsojen na dosmrtno ječo zaradi umorov, trgovine z orožjem in delovanja v mafijski združbi. Odgovoren naj bi bil za vojno med mafijskimi družinami v poznih 80. letih minulega stoletja, v kateri je bilo ubitih več deset ljudi.

'Ndrangheta je velja za najmočnejšo in najokrutnejšo mafijsko združbo v Italiji. Samo leta 2007 je s preprodajo orožja, prostitucijo in izsiljevanjem zaslužila okoli 44 milijard evrov, kar bi pomenilo 2,9 odstotka italijanskega bruto domačega proizvoda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.