Svet
16 ogledov

Mafijec po 17 letih v zapor

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Italijanska policija je v ponedeljek zvečer v Reggiu Calabrii na jugu države prijela vodjo mafijske združbe 'Ndrangheta Giovannija Tegana.

70-letni Tegano, eden od 30 najbolj iskanih kriminalcev v Italiji, je bil na begu 17 let.

Italijanski notranji minister Roberto Maroni je dejal, da je to "najhujši udarec, kar bi jih lahko zadali 'Ndrangheti, saj je bil Tegano številka ena na seznamu iskanih iz Kalabrije". Za njim so leta 1995 razpisali mednarodni zaporni nalog.

Tegano je bil v odsotnosti obsojen na dosmrtno ječo zaradi umorov, trgovine z orožjem in delovanja v mafijski združbi. Odgovoren naj bi bil za vojno med mafijskimi družinami v poznih 80. letih minulega stoletja, v kateri je bilo ubitih več deset ljudi.

'Ndrangheta je velja za najmočnejšo in najokrutnejšo mafijsko združbo v Italiji. Samo leta 2007 je s preprodajo orožja, prostitucijo in izsiljevanjem zaslužila okoli 44 milijard evrov, kar bi pomenilo 2,9 odstotka italijanskega bruto domačega proizvoda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.