Makedonska policija s solzilcem na begunce

Foto: EPA
Foto: EPA
Makedonska policija je s solzicem razgnala begunce, ki so iz Grčije vstopili v Makdonijo in skušali pot nadaljevati proti Madžarski. Na nelegalne mejne prehode namestili posebne policijske enote.
Oglej si celoten članek

Makedonska vlada je včeraj zaradi navala beguncev razglasila izredne razmere, na mejo z Grčijo pa so danes prispele posebne enote policije, ki so blokirale nelegalne mejne prehode. 

Posebne policijske enote in vojska so prispeli tudi na obočje nikogaršnje zemlje med Makedonijo in Grčijo, kjer je več tisoč beguncev z Bližnjega vzhoda, Afrike in Azije, med njimi številni sirski begunci, preživelo mrzlo noč. Na begunce za žico, ki so zahtevali, da jim dovolijo nadaljavati pot do Gevgelije, kjer bi se vkrcali na vlak proti Madžarski, so makedonski policisti danes usmerili solzivec. 

Policija je že v preteklih dneh begunce zadrževala za žico in jih proti Gevgeliji, kjer vladajo izredne razmere, spuščala v manjših skupinah.

 

Preberite: Makedonija zaradi navala migrantov razglasila izredne razmere

Foto: EPA Begunci

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 10:30 22. Avgust 2015.

    Pa kakšna islamizacija evrope? Kaj ti govoriš? Tej begunci so doma ostali brez strehe nad glavo, ker jim je britanska …

  • 08:11 22. Avgust 2015.

    Nikar skozi Slovenijo oblast vas bo pokradla.

  • 23:52 21. Avgust 2015.

    Ma kako plavo čelado, glej to je v bistvu islamizacija evrope, če nisi še tega opazil pa boš v kratkem. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.