Svet
12 ogledov

Makedonska policija s solzilcem na begunce

Makedonija, begunci EPA
Makedonska policija je s solzicem razgnala begunce, ki so iz Grčije vstopili v Makdonijo in skušali pot nadaljevati proti Madžarski. Na nelegalne mejne prehode namestili posebne policijske enote.

Makedonska vlada je včeraj zaradi navala beguncev razglasila izredne razmere, na mejo z Grčijo pa so danes prispele posebne enote policije, ki so blokirale nelegalne mejne prehode. 

Posebne policijske enote in vojska so prispeli tudi na obočje nikogaršnje zemlje med Makedonijo in Grčijo, kjer je več tisoč beguncev z Bližnjega vzhoda, Afrike in Azije, med njimi številni sirski begunci, preživelo mrzlo noč. Na begunce za žico, ki so zahtevali, da jim dovolijo nadaljavati pot do Gevgelije, kjer bi se vkrcali na vlak proti Madžarski, so makedonski policisti danes usmerili solzivec. 

Policija je že v preteklih dneh begunce zadrževala za žico in jih proti Gevgeliji, kjer vladajo izredne razmere, spuščala v manjših skupinah.

 

Preberite: Makedonija zaradi navala migrantov razglasila izredne razmere

Begunci | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 12
  • principiumnovum 10:30 22.avgust 2015.

    Pa kakšna islamizacija evrope? Kaj ti govoriš? Tej begunci so doma ostali brez strehe nad glavo, ker jim je britanska politika, ki podpira državljanske vojne in državne udare po svetu razturala državo. Kaj pa naj počnejo v Afganistanu, Iraku, Libiji, ...prikaži več Siriji, Sudanu, če je pa britanska vlada zanetila vojne konflikte v teh državah. Povrhu vsega si pripel yutub filmček, kjer se dva britanska fašista posmehujeta beguncem, v tem filmu pa begunci tudi lepo pojasnijo, da želijo v britanijo, ker so navdušeni nad njo in je to zanje sanjska dežela. Zakaj bi človeka oviral pri doseganju njegovih sanj? Naj grejo v obljubljeno deželo britanijo, ki jim je obljubljala človekove pravice in demokracijo. Kar se pa avstralcev tiče, so pa pametni. Pomagal so zakuhati državni urad in vojno v ukrajini, iz države pobrali izobraženo delovno silo, fašistoidne podizobražene z vodko prepite banderovce bomo pa evropejci živeli še 100 let na naših hrbtih.

  • Avatar čavez
    čavez 08:11 22.avgust 2015.

    Nikar skozi Slovenijo oblast vas bo pokradla.

  • allstarr111 23:52 21.avgust 2015.

    Ma kako plavo čelado, glej to je v bistvu islamizacija evrope, če nisi še tega opazil pa boš v kratkem. Treba zapret meje oz šengensko mejo in to hermetično, pa magari z ograjami će ne gre drugače. Kaj ...prikaži več so naredili avstralci ? Pred letom dni so rekli NI VEČ AZILA ZA NIKOGAR, lahko pa tja komot prideš z primerno vizo in si dobrodošel, pa bilo kdo si ne delajo izjem, ampak samo uradno s papirji. In tako je tudi prav, ne more se folk kr nomadsko selit iz kjerkoli mu paše, okay so tudi ženske z otroci ampak jih vidim zelo malo, večina je mladih fantov v najboljših letih, ampak oni ne grejo v evropo delat, ker vedo da dela tam še za domače močno primanjkuje.Zakaj ne gredo v EMirate tam je nafta in keša kok peska, pa še domača religija ? https://www.youtube.com/watch?v=Wa80bT4LbxI