Malček se je zadušil s svetilko iz Ikee

Foto: ebay.com
Foto: ebay.com
Po nesreči dveh dojenčkov s svetilko znamke Smila je Ikea iz prodaje umaknila 23 milijonov omenjenih artiklov.
Oglej si celoten članek

Daniel Madden je bil star komaj 17 mesecev, ko se je pred nekaj meseci zapletel v kabel svetilke znamke Smila in se z njim zadušil. Malček si je kabel nočne svetilke povlekel v posteljico. Pred kratkim se je podobno pripetilo še enemu, 15-mesečnemu dojenčku, ki je nesrečo komaj preživel.

Odpoklic svetilk

Gre za svetilke, ki jih lahko pritrdimo na zid. So različnih barv in oblik: modra zvezda, rumeni mesec, bel cvet, modra školjka, zeleni hrošč in oranžni morski konjiček. Njihova cena je bil med sedem in deset evrov. 

Ikea je v četrtek objavila opozorilo glede svetilk na svoji spletni strani in kar 23 milijonov omenjenih artiklov umaknila iz prodaje po vsem svetu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 15:46 15. December 2013.

    Modernim staršem so vedno krivi drugi. Ne vem, zakaj sploh imajo otroke, če bi jih mogli vzgajati vsi ostali, samo …

  • 10:33 15. December 2013.

    Ne razumem niti samih nesreč , niti same Ikeje. Zakaj potem ne potegnejo vseh svetilk , ki jih Ikeja prodaja …

  • 10:24 15. December 2013.

    Luč kot vsaka luč. Sej brez kabla bi bila baje čist neuporabna.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.