Mamilarskega kralja izročili ZDA

Foto: Žurnal24 Cokea so aretirali v torek, aretaciji pa se ni upiral. (Foto: Reuters)
Jamajka je ZDA izročila mamilarskega barona, ki so ga aretirali v torek.
Oglej si celoten članek

Zloglasnega vodjo jamajškega mamilarske združbe Shower Posse Christopherja "Dudusa" Cokea so že pripeljali v New York, kjer se bo na Manhattnu soočil z obtožnico v zvezi s trgovino z mamili in orožjem. Grozi mu dosmrtni zapor.

„Vsa država je čutila posledice procesa, ki se je odvijal okrog moje aretacije. Upam, da bo proces, ki je pred menoj tistim, ki so prizadeti, prinesel olajšanje,“ je v izjavi za javnost zapisal Coke, ki so ga na Jamajki aretirali v torek, potem ko ga je policija lovila kar mesec dni. Nezadovoljstvo  z aretacijo je izzvalo hude boje med policijo in pripadniki Cokeovih tolp in privržencev. V spopadih  v Kingstonu je umrlo 76 ljudi.

Jamajški Robin Hood
Coke trdi, da je nedolžen in se ni odločil, da se bo boril proti izročitvi, ker naj bi bilo to po njegovih besedah najbolje za družino, Jamajko in njegovo skupnost. Coke naj bi v revnih predelih Kingstona veljal za nekakšnega Robin Hooda s političnimi zvezami, za ameriške tožilce pa je običajen kriminalec, ki oskrbuje z mamili Vzhodno obalo ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.